S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

Sun 13 May, 12:01

Door: Gerard

Joris neemt na één seizoen afscheid

Een mooiere afsluiting dan een zege - uit nog wel - op de kampioen van onze klasse, Paddepoel, kunnen we ons niet wensen.

Na een ruststand van 0-0 leek dit er nog niet op. Behalve de keeper was het elftal van Paddepoel 3 compleet en wilde het ook zeker winnen. Het eerste kwartier kwamen we er dan ook nauwelijks aan te pas. Ook wij kregen daarna kansen ( Erik en Joris). Deze werden echter jammerlijk gemist. Paddepoel kreeg vlak voor rust nog een mooie kans maar deze belandde op de paal en zo kwamen wij goed weg.

We traden aan met twee gastspelers -  Sander en Toni - omdat onze selectie niet toereikend was wegens leiderschappen bij de jeugd die later dan gebruikelijk moesten spelen en omdat we natuurlijk uit speelden en we dan over het algemeen meer afzeggingen hebben (??).

Toni zorgde voor de gelijkmaker met een prachtig schot. Daarvoor waren we op achterstand gekomen door een wat minder goede actie van Ton. Hij hield de eerste helft veel ballen tegen op een fraaie manier, maar nu ging hij bij dit doelpunt de fout in. Paddepoel kon niet doordrukken en mede dankzij een niet nalatende inzet van ons team kwam de gelijkmaker snel. We kwamen op voorsprong, die zelfs uitgebouwd werd naar uiteindelijk 5-1.

De doepuntenmakers waren Pieter - zijn eerste van dit seizoen en die hij met veel blijdschap van hemzelf en 'de onzen' vierde; een afstandschot van Ben vanaf de middellijn die vlak voor en vervolgens over de keeper stuitte en fraai in het doel belandde (jammer dat je sorry zei Ben en het als een voorzet bedoelde, maar de goal was er niet minder mooi om). Toni scoorde vervolgens zijn tweede en Erik maakte een flets seizoen - zoals hij zelf ook zei - wat goed met een doelpunt.

Bij 3-1 werd het spel van Paddepoel wat grimmiger en kwamen er wat kleine handgemenen en verbaal geweld wat leidde tot wegzenden van Jurgen - alweer hij - voor vijf minuten en de nestor van ons team kon zelfs met geel en rood het speelveld verlaten en kon gaan douchen. De scheids zag het allemaal niet meer zo scherp wat aan de wedstrijd weer wat een vervelende wending gaf. Tijdens het douchen wilde Ben zlefs zijn kaart behouden omdat dit in zijn lange carriere nog nooit was gebeurd. Jammer Ben, maar hij is je kwijtgescholden.

Tot slot nog Joris. Hij heeft te kennen gegeven dat hij stopt wegens gezinsuitbreiding en de aandacht voor het thuisfront hem meer tijd kost en het voetballen 'er aan geeft'. Namens het hele elftal willen wij je hartelijke bedanken Joris!

Verder willen we onze trouwe lezers er nog op attenderen dat wij nog éénmaal optreden dit seizoen en wel op 9 juni in een thuiswedstrijd tegen oud studiegenoten van Jan, het welbekende Bocatyri. De wedstrijd begint om 16.00 en de voorverkoop is reeds gestart.